Вибори до ВР: соціологи назвали партії, які підтримають українці

Читать на русском

У рейтингу електоральних симпатій серед політичних сил лідируючу позицію продовжує займати партія «Слуга народу», яку планують підтримати 49,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.

Як пише «Слово і Діло», такі дані соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім.Яременко і центром «Соціальний моніторинг» 7-10 червня, оприлюднено в четвер.

Згідно з дослідженням, прохідний бар’єр також долають «Опозиційна платформа – За життя» (10,3%), «Батьківщина» (9,0%), «Європейська Солідарність» (8,7%), партія «Голос» (5,9%). Наближаються до 5% «Громадянська позиція» та «Сила та честь» (по 4%).

Соціологи зазначають, що методом особистого особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) опитали 2001 українця від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження: 2,3%.

Раніше у Зеленського заявили про можливість об'єднання «Слуги народу» та «Голосу».

Нагадємо, згідно з останніми даними опитувань соціологічної групи «Рейтинг», за «Слугу народу» готові проголосувати 47,1% українців, які визначилися з вибором.

Разом з тим партія «Голос» вже піднялася на третє місце у симпатіях виборців, за неї готові віддати свої голоси 8,1% респондентів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: