ЦВК зареєструвала 9 партій на вибори до Ради

Читать на русском
Центральна виборча комісія зареєструвала дев'ять партій на позачергові вибори до Верховної ради.

Центральна виборча комісія зареєструвала дев'ять партій на позачергові вибори до Верховної ради.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить інформація, оприлюднена на сайті ЦВК.

У ЦВК назвали причину можливої низької явки на виборах до РадиГолова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що із явкою на позачергових виборах до Верховної Ради можуть виникнути проблеми.

Зокрема, Центрвиборчком зареєстрував політпартії:

«Громадянська позиція»; Радикальна партія Олега Ляшка; Всеукраїнське об'єднання «Свобода»; «Всеукраїнське об'єднання «Факел»; «Голос»; «Опозиційна платформа – За життя»; «Сила і Честь»; «Незалежність»; «Українська стратегія Гройсмана».

Згідно з інформацією в таблиці ЦВК, комісія зареєструвала 164 кандидати в народні депутати від партії «Громадянська позиція».

Нагадаємо, комісія під час чергового засідання у вівторок, 18 червня, зареєструвала ще 122 кандидати в народні депутати України на позачергових виборах до Верховної ради. Зокрема, Центрвиборчком зареєстрував 97 кандидатів у депутати, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування. Крім того, зареєстрували 25 кандидатів у нардепи в мажоритарних округах, які висуваються від політичних партій. Зокрема, були зареєстровані 6 кандидатів від ВО «Свобода» й 13 кандидатів від політичної партії «Самопоміч».

Так, станом на 18 червня комісія зареєструвала 583 кандидати в нардепи в одномандатних округах, з них 511 самовисуванців, ще 72 – висунуті політичними силами.

Центральна виборча комісія вже зареєструвала 461 кандидата в нардепи на позачергових парламентських виборах. Крім того, 17 червня комісія зареєструвала 100 кандидатів-мажоритарників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: