Соціологи назвали партії, які пройшли б зараз до Ради

Читать на русском
Якщо б дострокові парламентські вибори відбувалися в Україні в найближчу неділю, то бар'єр подолали б п'ять партій.

Якщо б дострокові парламентські вибори відбувалися в Україні в найближчу неділю, то бар'єр у 5% подолали б п'ять партій.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 8-12 червня.

Дострокові вибори до Ради: хронологія виборчої кампаніїДострокові вибори до Верховної ради відбудуться 21 липня. Слово і Діло склало календар з основними датами кампанії.

За даними опитування, лідером електоральних симпатій залишається партія Володимира Зеленського «Слуга народу», яку готові підтримати 47,1% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.

Також прохідний бар'єр долають «Опозиційна платформа - За життя» (11,1%), партія «Голос» (8,1%), «Батьківщина» (7,3%), «Європейська Солідарність» (5,0%).

Зазначимо, порівняно з попереднім опитуванням рейтинг партії «Голос» Святослава Вакарчука зріс з 6,4% до 8,1%, рейтинг партії Петра Порошенко «Європейська Солідарність» знизився з 7,9% до 5,0%.

Крім того, партію «Сила і честь» готові підтримати 4,1%, партію «Громадянська позиція» - 2,2%, Радикальна партія - 2,1%, партію «Свобода» - 2,1%, партію «Українська стратегія» - 1,9%, «Опозиційний блок» - 1,8%, «Самопоміч» - 1,2%. Рейтинг інших політичних сил - менше 1%.

Більше половини опитаних вірять у те, що партія «Слуга народу» подолає 5% виборчий бар'єр і потрапить у наступний парламент. Близько 40% говорять так про партії «Батьківщина», третина - про партії «Опозиційна платформа - За життя», чверть - партію «Європейська Солідарність», кожен п'ятий - про партії «Голос».

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» 8-12 червня 2019 року серед 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Похибка вибірки - 2,2%.

Відзначимо, за даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 6-9 червня, в парламент проходили п'ять партій: «Слуга народу» - 47,5% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором, партія «Опозиційна платформа» - 10,4%, «Європейська солідарність» - 7,9%, «Батьківщина» - 7,5%, «Голос» - 6,4%.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 21 травня підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної ради восьмого скликання і призначення виборів на 21 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: