Чернігівський журналіст стверджує, що йому погрожують через висвітлення передвиборчої кампанії

Читать на русском
Журналіст Стах, який займається висвітленням передвиборчої кампанії на Чернігівщині, оприлюднив відеозвернення, в якому стверджує, що отримує погрози про фізичну розправу.

Член Національної спілки журналістів Ігор Стах, який займається висвітленням передвиборчої кампанії на Чернігівщині, оприлюднив відеозвернення, в якому стверджує, що отримує погрози про фізичну розправу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на Facebook-сторінку журналіста.

За його словами, погрози надходять протягом тижня, але місцеві правоохоронні органи на заяву Стаха не реагують, тому він звертається до вищого керівництва держави.

«За моє висвітлення виборчої кампанії на 210 виборчому окрузі мені погрожують вбивством, згвалтуванням та остаточним вирішенням питання зі мною. Погрожують відкрито і публічно депутат Чернігівської обласної ради, її чоловік, представники місцевого осередку однієї з політичних партій та її місцеві депутати, погрожують журналісти та активісти, які усі представляють та захищають у Прилуках інтереси однієї особи, одного з народних депутатів України», – стверджує журналіст.

По 210 округу від «Батьківщини» балотується Сергій Коровченко – фігурант скандальної кримінальної справи щодо захоплення Криму Російською Федерацією.

На початку 2014-го року Коровченко був начальником головного управління юстиції АР Крим, і, згідно з матеріалами справи Головної військової прокуратури України, сприяв російській стороні проводити операцію із захоплення півострова.

За версією самого Коровченка, він «зробив усе, щоб не допустити визнання результатів референдуму і не дати козирі в руки Кремля».

Між тим, на початку червня ЗМІ опублікували документ, в якому йдеться про те, що ДБР розпочала нове кримінальне провадження за фактом затягування розслідування «справи Коровченка» про «здачу Криму».

Журналіст Стах у своїх матеріалах висловлював версію, що Коровченко «купив» 210 округ у чинного нардепа Дубіля, який є 10 номером у списку «Батьківщини» і нібито надає підтримку Коровченку через розгалуджену мережу.

Чечня на Чернігівщині: Активіста поставили на коліна і змусили вибачатися перед депутатесоюІгор Стах

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко обіцяв подати подання до Ради на нардепа Дубіля про зняття недоторканності, оскільки підозрював соратника Тимошенко в організації мережі агітаторів за участю російських політтехнологів і планах підкупити виборців на президентських виборах-2019. Щоправда, ця історія так нічим і не закінчилася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: