Суд не повернув аеропорт «Одеса» в управління АРМА

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для задоволення скарги антикорупційного прокурора на рішення суду щодо Одеського аеропорту.
Київський апеляційний суд

Суд не відкрив провадження за скаргою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на скасування передачі аеропорту «Одеса» в управління Національного агентства з менеджменту і розшуку активів.

Таке рішення 11 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк частково задовольнив скаргу адвоката ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент» на рішення суду накласти арешт на аеропорт «Одеса» та його передачу в управління АРМА. Так, суддя скасував передачу активів аеропорту в управління Нацагентства, залишивши їх під арештом.

У зв'язку з цим прокурор САП подав апеляційну скаргу, проте Київський апеляційний суд відмовився відкривати провадження. Тому прокуратура подала касацію на це рішення. Касаційний кримінальний суд провадження відкрив, а пізніше задовольнив скаргу САП, скасувавши рішення Київського апеляційного суду про відмову відкрити провадження.

Так, Київський апеляційний суд повторно розглянув скаргу прокурора САП і знову відмовив у відкритті провадження. Як встановив суд, вирішення клопотання про зняття арешту з майна та скасування передачі в управління аеропорту «Одеса» є виключними повноваженнями слідчого судді при здійсненні досудового розслідування.

Нагадаємо, в АРМА заявили, що не згодні з рішенням суду про скасування передачі одеського аеропорту в їх управління. Раніше САП оскаржила судову заборону АРМА передавати в управління аеропорт «Одеса», який встановив Окружний адміністративний суд міста Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: