Власники аеропорту «Одеса» знову намагалися зняти з нього арешт

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив власникам Одеського аеропорту в проханні скасувати його арешт, у тому числі його корпоративних прав.

Власники аеропорту «Одеса» ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса» та «Одеса Аеропорт Девелопмент» знову намагалися зняти арешт із власності, накладений судом за клопотанням детектива НАБУ.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва від 19 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 7 березня суд наклав арешт на пасажирський термінальний комплекс загальною площею 8998,8 кв. м; нежитлові будівлі та споруди загальною площею 31269,8 кв. м; базу відпочинку «Політ», до складу якої входять котеджі Б, В, Г, Д, кожен по 54,8 кв. м; незавершений пасажирський термінальний комплекс загальною площею 26 304 кв. м і 75% корпоративних прав Одеського аеропорту, що належать ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент».

В обґрунтуванні клопотання про зняття арешту компанії вказували, що такі заходи фактично позбавляють їх можливості здійснювати свою підприємницьку діяльність. Також арешт є грубим втручанням у підприємницьку діяльність ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса», оскільки забороняє фірмі розпоряджатися арештованим майном, у тому числі новим терміналом. Таким чином, фірма не може добудувати новий термінал, що призводить до невиконання своїх зобов'язань за договором підряду на будівництво й збитків.

Своєю чергою прокурор САП і детектив НАБУ просили суд відмовити в знятті арешту. За їхными словами, обґрунтованість арешту своїм рішенням підтвердив Апеляційний суд Києва, який розглядає скаргу власників Одеського аеропорту.

Вислухавши обидві сторони, суддя відмовив у знятті арешту.

Нагадаємо, в серпні власники аеропорту «Одеса» пробували повернути його під контроль. Пізніше Окружний адміністративний суд міста Києва тимчасово заборонив АРМА передавати в управління аеропорт «Одеса». АРМА прокоментувало рішення суду щодо аеропорту «Одеса».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: