САП оскаржила судову заборону АРМА передавати в управління аеропорт «Одеса»

Читать на русском
Апеляційний адмінсуд скасував заходи забезпечення позову, яким заборонили Нацагентству передавати в управління аеропорт Одеса.
Аеропорт Одеса

Суд скасував судову заборону Національному агентству з розшуку та менеджменту активів передавати в управління аеропорт «Одеса».

Таке рішення ухвалила колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Таким чином, судді повністю задовольнили апеляційні скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Нацагентства, скасувавши захід забезпечення позову власників одеського аеропорту до АРМА.

Як відомо, власники аеропорту «Одеса» подали позов до Нацагентства про визнання протиправними дій та рішеннь АРМА, а також зобов'язати відповідача утриматися від вчинення дій з активами аеропорту. Також вони подали клопотання про забезпечення позову, в якому просили заборонити Нацагентству передавати еропорт «Одеса» в управління. Суддя Окружного адміністративного суду Києва Сергій Каракашьян задовольнив це клопотання.

Вивчивши матеріали, судді задовольнили скарги. Колегія звернула увагу на те, що ОАСК неправомірно вжив заходів забезпечення позову, оскільки у даній справі оскаржуються дії і рішення відповідачів, які відбувалися ними в рамках кримінального провадження. Також вони вважають, що суддя Каракашьян при ухваленні оскаржуваної постанови дійшов помилкового висновку про вжиття заходів забезпечення позову.

Нагадаємо, Нацагентство прокоментувало рішення суду, яким заборонили йому передавати в управління аеропорт «Одеса». Також суд скасував передачу Одеського аеропорту в управління АРМА. Пізніше, у Нацагентстві прокоментували це рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: