Нацагентство прокоментувало рішення суду щодо аеропорту «Одеса»

Читать на русском
Нацагентство вважає дуже серйозним прецедентом рішення столичного райсуду про скасування передачі в управління АРМА Одеського аеропорту.

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів не погоджується з судовим рішенням, яким скасували передачу аеропорту «Одеса» в управління АРМА.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповів начальник Управління з питань управління активами АРМА Віталій Різник.

За його словами, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро вже подали апеляційну скаргу на це рішення. Різник додав, що, на їхню думку, історія адвоката власника Одеського аеропорту є вигадкою.

Працівник АРМА також заявив, що така ухвала суду є дуже небезпечним прецедентом, оскільки суддя не мав повноважень розглядати питання скасування передачі аеропорту в управління Нацагентства.

Як відомо, Солом'янський суд Києва скасував рішення про передачу одеського аеропорту в управління Нацагентства. Представник власника аеропорту вказував, що передача активів в управління АРМА завдала їм збитків, а також не забезпечила збереження та збільшення вартості цих активів.

Вислухавши доводи адвоката, суддя погодився, що передача аеропорту в управління АРМА не забезпечила збереження та збільшення вартості активів. Одним із підтверджень є додаткові витрати за кредитним договором аеропорту «Одеса» перед Укрексімбанком.

Нагадаємо, суд скасував передачу одеського аеропорту в управління Нацагентства. Також власники аеропорту «Одеса» вчергове намагалися зняти з нього арешт. Раніше Служба безпеки почала розслідувати передачу аеропорту «Одеса» в управління АРМА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: