ПЦУ проведе форум єдності одночасно із «собором» Філарета

Читать на русском
Православна церква України в четвер, 20 червня, проведе Всеукраїнський церковно-громадський форум єдності українського православ'я.

Православна церква України в четвер, 20 червня, проведе Всеукраїнський церковно-громадський форум єдності українського православ'я.

Він відбуватиметься паралельно із «собором Київського патріархату», який скликав почесний патріарх ПЦУ Філарет, пише «Слово і Діло».

Про підготовлюваний форумі повідомив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), чия єпархія виступила однією з організаторів форуму.

«Форум покликаний донести суспільству меседж про необхідність і важливість церковної єдності в умовах сучасної України і констатувати, що шлях, окреслений томосом Константинопольської Матері-Церкви про автокефалію Православної церкви України, на сьогодні є єдино правильним і канонічним, який призведе до визнання Православної церкви України помісною церквою-сестрою в родині інших помісних церков», - ідеться в повідомленні митрополита.

Форум проводиться з благословення предстоятеля ПЦУ Епіфанія. Він відбудеться в конференц-залі біля Спасо-Преображенського собору в Києві й розпочнеться об 11:00.

Як повідомлялося, в цей же час у Володимирській церкві відбуватиметься «собор Київського патріархату». ПЦУ не визнає ці збори як собор і закликала духовенство не брати участі в цьому заході.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: