У ПЦУ закликали військових священиків не брати участь у соборі УПЦ КП

Читать на русском
У Православній церкві України закликали військових священиків не брати участь у помісному соборі УПЦ Київського патріархату.

У Православній церкві України закликали військових священиків не брати участь у помісному соборі УПЦ Київського патріархату.

Про це йдеться в повідомленні голови Синодального управління військового духовенства Української Православної Церкви на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку із намірами скликати помісний собор УПЦ Київського патріархату закликаємо всіх військових священиків (капеланів), хто бажає блага для церкви і України, не брати жодної участі в заходах і діях, які руйнують єдність Помісної УПЦ», - зазначено в повідомленні.

Військове духовенство ПЦУ нагадало, що рішенням Священного синоду Православної церкви України від 15 лютого 2019 року була підтримана пастирська діяльність військових священиків (капеланів) у складі Синодального управління військового духовенства.

«Таким чином, всі капелани, які несуть місіонерську діяльність серед військовослужбовців усіх силових структур України, є кліриками Об'єднаної Православної церкви України і не можуть брати участі в цих зборах», - додали в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно почесний патріарх Православної церкви України Філарет вирішив скликати помісний собор, метою якого є відновлення Київського патріархату. Також він заявив, що не приймає Томос про автокефалію. За словами Філарета, собор має відбутися 20 червня.

Також патріарх вже розіслав запрошення на Собор.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: