ДБР закрило справу щодо детектива НАБУ

Читать на русском
Слідчий новоствореного правоохоронного органу не побачив порушень у діях детектива Національного бюро під час слідства.

Державне бюро розслідувань закрило кримінальне провадження за фактами можливих порушень детектива під час слідства в кримінальному провадженні про можливе незаконне збагачення начальника Головного територіального управління юстиції в Харківській області Олександра Чурсіна.

Про це йдеться в рішенні Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, вказане провадження було порушене за фактом можливої ​​службової недбалості детектива НАБУ в справі можливого збагачення Чурсіна. Справу щодо детектива НАБУ відкрили за його заявою. На думку Чурсіна, детектив НАБУ недбало виконував службові обов'язки під час досудового розслідування кримінального провадження щодо чиновника.

Цю справу спочатку розслідувало управління внутрішнього контролю НАБУ, проте пізніше справу передали до ДБР. 29 січня слідчий Держбюро закрив вказане провадження. Адвокат заявника в цій справі подав скаргу до Шевченківського районного суду міста Києва на постанову про закриття, проте суд залишив її без задоволення. У зв'язку з цим на таке рішення подали апеляцію, однак Київський апеляційний суд погодився з судом першої інстанції.

Нагадаємо, НАБУ розслідує брехню в декларації судді Апеляційного суду. Раніше детективи почали розслідувати можливу неправду в декларації народного депутата Олександра Вілкула.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: