НАБУ розслідує брехню в декларації судді Апеляційного суду

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вивчають декларацію судді Апеляційного суду Донецької області, який міг збрехати в декларації.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливу брехню в декларації судді Апеляційного суду Донецької області Бориса Половінкіна.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Дело».

Детектив вказав, що згідно з поданими щорічними електронними деклараціях за 2015 та 2016 роки, Половінкін зазначив відомості про об'єкти нерухомості, які належать членам його сім'ї, а саме дві квартири, розташовані в Донецьку, загальною площею 64,90 кв. м та 122,7 кв. м, що належать його дружині Тетяні.

Однак, згідно з відомостями з Єдиного реєстру речових прав на нерухоме майно, крім зазначених вище об'єктів нерухомого майна, Половінкіну належить квартира, якою він володіє на підставі договору купівлі-продажу від 19 червня 2015 року. Також, згідно з відомостями з цього ж реєстру, його сину Артему належить земельна ділянка на підставі договору купівлі-продажу від 27 вересня 2016 року, а також нежитлове приміщення на підставі договору купівлі-продажу від 23 листопада 2015 року. Таким чином, детективи підозрюють суддю в декларуванні недостовірної інформації (ст.366-1 ККУ).

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу неправду в декларації нардепа Олександра Вілкула.

Раніше Бюро розслідує можливе збагачення нардепа від «Опоблоку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: