НАБУ розслідує можливу брехню в декларації нардепа Вілкула

Читать на русском
В Антикорупційному бюро почали вивчати декларацію члена парламенту Олександра Вілкула, запідозривши його в брехні в документі.
Олександр Вілкулфото: «Слово і Діло»

Детективи НАБУ проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливе декларування недостовірної інформації народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула.

Про це йдеться в одному з рішень Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що Вілкул у 2015-2016 роках користувався житловим будинком площею майже 379 кв. м і двома земельними ділянками в Козині Київської області, які належать його тещі Марії Кондратюк.

Зазначається, що ця нерухомість у грудні 2006 року після придбання була передана в іпотеку Альфа-Банку на суму 900 тисяч доларів. Детектив також зазначив, що Кондратюк зареєстрована не в Козині. До того ж вона отримує доходи від ТОВ «Метінвест Холдинг» і є засновницею криворізького ТОВ «Редакція газети «Пульс Новини, факти, коментарі». Тобто характер виконуваної роботи та спосіб життя не вказують на її фактичне проживання у вказаному будинку.

Сам Вілкул у деклараціях за 2015-2016 роки вказував нерухоме майно в Дніпрі та Кривому Розі. У Києві він декларував лише користування номером площею 25,8 кв. м в готелі «Національний». За версією детективів, Вілкул міг проживати в будинку в Козині й не декларувати його.

У зв'язку з цим НАБУ просило суд надати доступ до документів Альфа-Банку, а саме до зазначеного вище іпотечного договору й пов'язаних із ним документів. Суд задовольнив клопотання.

Додамо, що в декларації за 2017 рік у Вілкула зникла низка об'єктів нерухомості й з'явилася столична квартира тещі, яку він нібито орендує.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе збагачення нардепа від «Опоблоку».

Раніше Бюро розпочало розслідувати незаконне збагачення нардепа з групи «Відродження».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: