Нове обвинувачення Труханова скерували до одеського суду – НАБУ

Читать на русском
У Національному бюро повідомили, що справу про недостовірне декларування Одеським міським головою скерували до того ж суду, де розглядають справу про розтрату коштів.
Геннадій Труханов і Тетяна Колтуновафото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала обвинувальний акт щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова за недостовірне декларування до Приморського районного суду Одеси.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро України.

«Обвинувальний акт щодо Одеського міського голови скеровано до Приморського районного суду міста Одеси. Посадовець обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого статті 366-1 Кримінального кодексу України (недостовірне декларування)», – йдеться у повідомленні.

Раніше в САП повідомили, що вручили Труханову та його адвокатам копії обвинувального акту, а сам документ передають до суду.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси

За даними журналіста «Слова і Діла», детективи НАБУ встановили, що мер Одеси не вказав у декларації за 2015-2016 роки особу, з якою він має спільний побут та ознаки сім'ї. Також у деклараціях мера Одеси немає майна зазначеної особи, якою вона володіє. Йдеться про Тетяну Колтунову, яку в ЗМІ називають дружиною Труханова. Саме в її квартирі, розташованій в Одесі в житловому комплексі Ark Palace, в районі «Аркадії» на відстані 1 км від узбережжя Чорного моря, площею близько 300 кв. м, НАБУ проводило обшук.

У Бюро повідомляли, що знайшли в цій квартирі одяг, взуття, документи, електронні носії інформації та інше, а також обладнаний і розміщений у цій квартирі особистий кабінет Труханова, що свідчить про наявність ознак сім'ї з Колтуновою. Також під час цих слідчих дій у квартирі Колтунової знайшли дві картки мера Одеси виданих банком «Південний» із підписом Gennadiy Trukhanov і терміном дії до травня 2018 року. В межах цієї справи НАБУ вивчило рух коштів по рахунках співмешканки Труханова.

«Під час досудового розслідування детективи Національного бюро також встановили факти незаконного збагачення Одеського міського голови на суму понад 3 млн фунтів стерлінгів. Справу за цим епізодом закрито відповідно до рішення Конституційного суду», – додали у НАБУ.

Нагадаємо, Труханову повідомили про підозру в недостовірному декларуванні. Пізніше, НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: