НАБУ отримало доступ до рахунків співмешканки Труханова

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вивчають банківські рахунки співмешканки одеського міського голови Геннадія Труханова.
Геннадій Труханов і Тетяна Колтунова

У рамках кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації міського голови Одеси Геннадія Труханова детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до банківських рахунків Тетяни Колтунової.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

За версією Бюро, Труханов не вказав у декларації за 2015-2016 роки особу, з якою він має спільний побут та ознаки сім'ї. Також у деклараціях мера Одеси немає майна зазначеної особи, яким вона володіє.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться, скоріш за все, про Тетяну Колтунову, яку в ЗМІ називають дружиною Труханова. Саме в її квартирі, розташованій в Одесі в житловому комплексі Ark Palace площею близько 300 кв. м, НАБУ проводило обшук. У Бюро повідомляли, що знайшли в цій квартирі одяг, взуття, документи, електронні носії інформації та інше, а також обладнаний і розміщений у цій квартирі особистий кабінет Труханова, що свідчить про наявність ознак сім'ї з Колтуновою.

Також детективи встановили, що Труханов у травні 2015 року видавав довіреність невідомій фізособі на представлення інтересів Колтунової.

У зв'язку з цим детективи вирішили дослідити майновий стан Колтунової. За версією слідства, рух коштів на рахунках Колтунової може містити інформацію про поповнення рахунку коштами Труханова, спільні покупки й витрати та іншу інформацію, яка може свідчити про спільне проживання мера Одеси та Колтунової. Так, детективи просили надати доступ до рахунку Колтунової в банку «Південний», а також її рахунків і рахунків Труханова в банку «Восток». Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу брехню в декларації Труханова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: