У САП підтвердили повідомлення про підозру Труханову

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор повідомив керівнику Одеської міськради про підозру в брехні в електронній декларації.
Геннадій Труханов

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про нову підозру Одеському міському голові Геннадію Труханову.

Таку інформацію у Facebook підтвердила САП, повідомляє «Слово і Діло».

«11 березня керівником САП Назаром Холодницьким повідомлено про підозру Одеському міському голові Геннадію Труханову у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України», – йдеться в заяві.

За інформацією прокуратури, Труханов підозрюється у внесенні завідомо недостовірних даних до е-декларацій за 2015-2016 роки.

Раніше джерела повідомили, що меру Одеси вручили нову підозру.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало ймовірне недостовірне декларування Трухановим. За версією слідства, мер Одеси не вказав у декларації за 2015-2016 роки особу, з якою він має спільний побут та ознаки сім'ї. Також у деклараціях мера Одеси немає майна зазначеної особи, якою вона володіє.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться, скоріш за все, про Тетяну Колтунову, яку в ЗМІ називають дружиною Труханова. Саме в її квартирі, розташованій в Одесі в житловому комплексі Ark Palace, в районі «Аркадії» на відстані 1 км від узбережжя Чорного моря, площею близько 300 кв. м, НАБУ проводило обшук. У Бюро повідомляли, що знайшли в цій квартирі одяг, взуття, документи, електронні носії інформації та інше, а також обладнаний і розміщений у цій квартирі особистий кабінет Труханова, що свідчить про наявність ознак сім'ї з Колтуновою.

Також під час цих слідчих дій у квартирі Колтунової знайшли дві картки мера Одеси виданих банком «Південний» із підписом Gennadiy Trukhanov і терміном дії до травня 2018 року. В межах цієї справи НАБУ вивчило рух коштів по рахунках співмешканки Труханова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: