САП передає до суду обвинувачення Труханова за брехню в декларації

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи закінчили досудове розслідування за підозрою Одеського міського голови.
Геннадій Труханов і Тетяна Колтуновафото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передає до суду обвинувальний акт щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова за недостовірне декларування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу САП.

«За процесуального керівництва САП детективами НАБУ закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно Одеського міського голови Геннадія Труханова, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України. 13 червня прокурори САП надали Труханову та його захисникам копії обвинувального акту та реєстру матеріалів досудового розслідування. Наразі обвинувальний акт передається до суду для розгляду по суті», – йдеться у повідомленні.

За даними журналіста «Слова і Діла», детективи НАБУ встановили, що мер Одеси не вказав у декларації за 2015-2016 роки особу, з якою він має спільний побут та ознаки сім'ї. Також у деклараціях мера Одеси немає майна зазначеної особи, якою вона володіє. Йдеться про Тетяну Колтунову, яку в ЗМІ називають дружиною Труханова. Саме в її квартирі, розташованій в Одесі в житловому комплексі Ark Palace, в районі «Аркадії» на відстані 1 км від узбережжя Чорного моря, площею близько 300 кв. м, НАБУ проводило обшук.

У Бюро повідомляли, що знайшли в цій квартирі одяг, взуття, документи, електронні носії інформації та інше, а також обладнаний і розміщений у цій квартирі особистий кабінет Труханова, що свідчить про наявність ознак сім'ї з Колтуновою. Також під час цих слідчих дій у квартирі Колтунової знайшли дві картки мера Одеси виданих банком «Південний» із підписом Gennadiy Trukhanov і терміном дії до травня 2018 року. В межах цієї справи НАБУ вивчило рух коштів по рахунках співмешканки Труханова.

Нагадаємо, Труханову повідомили про підозру в недостовірному декларуванні. Пізніше, НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: