НАБУ розслідує можливу брехню в декларації Труханова

Читать на русском
В Антикорупційному бюро перевіряють Одеського міського голову за фактами брехні в електронній декларації.
Геннадій Труханов і Тетяна Колтунова

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого декларування недостовірної інформації міським головою Одеси Геннадієм Трухановим.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначили в НАБУ, Труханов не вказав у декларації за 2015-2016 роки особу, з якою він має спільний побут та ознаки сім'ї. Також у деклараціях мера Одеси немає майна зазначеної особи, якою вона володіє.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться, скоріш за все, про Тетяну Колтунову, яку в ЗМІ називають дружиною Труханова. Саме в її квартирі, розташованій в Одесі в житловому комплексі Ark Palace, в районі «Аркадії» на відстані 1 км від узбережжя Чорного моря, площею близько 300 кв. м, НАБУ проводило обшук. У Бюро повідомляли, що знайшли в цій квартирі одяг, взуття, документи, електронні носії інформації та інше, а також обладнаний і розміщений у цій квартирі особистий кабінет Труханова, що свідчить про наявність ознак сім'ї з Колтуновою.

Також під час цих слідчих дій у квартирі Колтунової знайшли дві картки мера Одеси виданих банком «Південний» із підписом Gennadiy Trukhanov і терміном дії до травня 2018 року. В зв'язку з цим у Бюро просили надати доступ до деяких документів банку «Південний», а саме: виписок руху коштів за зазначеними картками; документів, які додавалися до справ під час функціонування рахунків; первинних документів, які свідчать про зарахування на банківські рахунки; інформації, яка міститься на фото- та відеореєстраторі й свідчить про зняття готівкових коштів із рахунків, а також до засвідчених копій документів про наявні рахунки Труханова, його дочки Аліси, матері Марії та Тетяни Колтунової.

Суд клопотання задовольнив.

Крім того, детективи отримали доступ до мобільних телефонів Труханова, його матері та дочки, а також до відомостей «Київстару» про всі мобільні телефони, які працювали з мобільними терміналами з IMEI, з якими працювали мобільні телефони мера Одеси та Колтунової.

Нагадаємо, НАБУ допитає Труханова.

Раніше в Бюро підтвердили підозру меру Одеси в розтраті 185 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: