САП скерувала до суду справу щодо поплічників Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційні прокурори направили до столичного суду справу щодо двох фігурантів схеми колишнього голови паливного комітету ВРУ.
Микола Мартиненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох поплічників колишнього народного депутата Миколи Мартиненка Павла Скаленка і Володимира Святненка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на САП.

«Прокурорами САП затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо ще двох осіб у заволодінні коштами Державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання від чеської компанії Skoda JS та при пов'язаному з ним укладенні та виконанні контракту і додатків до нього між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA», на загальну суму 6,4 млн євро», – йдеться у заяві прокуратури.

За інформацією САП, Скаленко і Святненко переховувались від Національного антикорупційного бюро та були оголошені у розшук, але потім були затримані та доставлені в суд. Як пояснили в прокуратурі, злочин, який інкримінують поплічникам Мартиненка, був вчинений організованою групою осіб і наразі розглядається в Шевченківському районному суді міста Києва.

«Факти неправомірних дій посадових осіб чеської компанії та подальшої легалізації коштів, якими заволоділи учасники групи, наразі розслідуються компетентними органами Чеської Республіки та Швейцарської Конфедерації», – додали в САП.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки «правої руки» Мартиненка Павла Скаленка. Раніше керівник САП Назар Холодницький попросив суд повернути відведеного від цієї справи прокурора. Пізніше суд відмовився розглядати цю заяву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: