САП показала докази причетності Мартиненка до панамського офшору

Читать на русском

Антикорупційні прокурори вперше продемонстрували в суді докази причетності екс-нардепа до панамському офшору.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура продемонструвала в суді документи, які свідчать про прямий стосунок колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до панамської офшорної компанії Bradcrest Investments.

Відповідні документи в суді сфотографували журналісти «Радіо Свобода», повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, за даними слідства, Bradcrest Investments отримувала відкати на українських підрядах НАЕК «Енергоатом» на загальну суму в 6,5 мільйона євро. У документах, які прокурор САП Олексій Скибенко продемонстрував колегії суддів, прямо вказано, що Мартиненко є бенефіціарним власником цієї панамської компанії.

Зокрема, сторона обвинувачення представила форму ідентифікації бенефіціара з швейцарського банку Fortis Banque (Suisse) S.A., в якому Bradcrest Investments мала свій рахунок. У ній вказано прізвище екс-депутата Мартиненка як кінцевого власника компанії. Наприкінці документу стоїть його підпис, а також підпис Павла Скаленка, якого також підозрюють у причетності до заволодіння коштами НАЕК «Енергоатом». У ЗМІ Скаленка називають «правою рукою» Мартиненка.

У цих швейцарських документах також фігурує копія паспорта екс-нардепа. Прокурор Скибенко зазначив, що ці документи були вилучені з банків швейцарською стороною і отримані у відповідь на запит про міжнародно-правову допомогу.

У відповідь захисники екс-депутата заявили, що Мартиненко такі документи в банк не подавав.

Нагадаємо, суд відмовив Мартиненку у визнанні доказів зі Швейцарії неприпустимими. Раніше суд почав досліджувати докази у справі екс-нардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: