Справа Мартиненка: в суді пояснили, чому не повернули прокурора САП

Читать на русском
Столичний райсуд пояснив, що розгляд справи колишнього голови паливного комітету парламенту не закінчився, а значить переглядати рішення про відвід прокурора не можна.
справа Мартиненкафото: «Слово і Діло»

Переглядати за нововиявленими обставинами рішення про відвід прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова від обвинувачення колишнього народного депутата Миколи Мартиненка не можна, оскільки у справі не ухвалене остаточне рішення.

Про це йдеться в мотивувальній частині рішення колегія суддів Шевченківського районного суду міста Києва під головуванням Лідії Щебуняєвої, повідомляє «Слово і Діло».

На думку суддів, за нововиявленими обставинами можуть бути переглянуті лише судові рішення по суті кримінального обвинувачення, що набрали законної сили, у випадку, коли кримінальне провадження закінчено і рішення стали остаточними. Водночас, як вказала колегія, рішення про відвід Перова ухвалено у провадженні, судовий розгляд якого триває, а тому не є остаточним рішенням у справі і не може бути предметом перегляду за нововиявленими обставинами.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький подав заяву про повернення до обвинувачення у справі Мартиненка прокурора Перова. Як відомо, підставою для його відводу була догана від комісії прокурорів. Однак Велика палата Верховного суду скасувала таке покарання Перову. Пізніше суд таки розглянув цю заяву і відмовив у поверненні прокурора САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: