У Нацполіціїї розповіли про тотальні перевірки

Читать на русском
Десять начальників відділень поліції були відсторонені від виконання обов'язків за результатами масових перевірок.

У поліцейських підрозділах різних регіонів країни провели перевірки, за результатами яких усунули 10 начальників відділів.

Як пише «Слово і Діло», про це у п'ятницю, 7 червня, повідомляє прес-служба Національної поліції.

«Виявили і зафіксували порушення. Тому, за наказом голови Національної поліції України Сергія Князєва, 10 начальників відділів і відділень поліції були відсторонені», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що 5 червня Князєв провів відеоселекторну нараду з керівниками територіальних органів і підрозділів відомства, на якій обговорили виявлені порушення, а також продемонстрували відеоролик із виявленими порушеннями, зокрема - випадками виявлення заборонених предметів.

За результатами перевірок призначено службові розслідування, і керівники, які зараз відсторонені, понесуть «сувору дисциплінарну відповідальність».

«Перебування працівника поліції на службі у стані алкогольного сп'яніння, пияцтво на службі, керування транспортним засобом - власним або службовим - у стані алкогольного сп'яніння - безальтернативне звільнення з органів поліції», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 1 червня п'ятирічний хлопчик із Переяслав-Хмельницького потрапив у реанімацію з пораненням голови, яке він отримав у дворі за місцем проживання в результаті випадкового пострілу. Пізніше стало відомо, що до інциденту причетні двоє працівників поліції.

Хлопчик перебував у вкрай важкому стані, і 3 червня дитина померла. Після цього в Україні пройшли масові акції з вимогою справедливого розслідування вбивства хлопчика.

Пізніше глава поліції Київської області подав у відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: