Підозрюваних у вбивстві дитини поліцейських звільнили

Читать на русском
До двох співробітників поліції, яких підозрюють у вбивстві хлопчика в Переяслав-Хмельницькому, застосували найжорсткіше дисциплінарне стягнення.

Двох поліцейських, підозрюваних у причетності до вбивства дитини з Переяслав-Хмельницького, звільнили зі служби.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 5 червня, Українській правді повідомив спікер Національної поліції Ярослав Тракало.

Він зазначив, що мова йде про Івана Приходька і Володимира Петровця.

«Керівництвом поліції прийнято рішення про звільнення підозрюваних у причетності до трагічної загибелі Кирила співробітників поліції. Це, власне, найжорсткіше дисциплінарне стягнення, яке можна було зробити в цій ситуації до завершення досудового розслідування Державним бюро розслідування та винесення рішення судом», - сказав Тракало.

Він також нагадав, що один з підозрюваних свого часу не пройшов переатестацію і відновився у перетвореній Національній поліції через суд.

«Якби суд тоді не відновив його на роботі, можливо, цієї трагедії і не сталося б», - зазначив Тракало.

Спікер Нацполіції наголосив, що тепер правоохоронці будуть чекати вердикту суду в цьому резонансному кримінальному провадженні.

Нагадаємо, 1 червня п'ятирічний хлопчик з Переяслав-Хмельницького потрапив у реанімацію з кульовим пораненням голови, яке він отримав у дворі за місцем проживання. 3 червня хлопчик помер.

Пізніше глава поліції Київської області подав у відставку. Міністр МВС Арсен Аваков відмовився йти у відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: