Аваков відмовився йти у відставку після загибелі дитини від рук поліцейських

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не буде писати заяву про відставку через трагедію в Переяславі-Хмельницькому.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не буде писати заяву про відставку через трагедію в Переяславі-Хмельницькому.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив в кулуарах уряду після засідання Кабміну.

У Раді заслухають голів Нацполіціі та ДБР щодо вбивства дитини поліцейськимиКомітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заслухає керівників Нацполіціі і ДБР з приводу вбивства 5-річного хлопчика Кирила Тлявова поліцейськими.

Також Аваков не вважає необхідною відставку глави нацполиции Князєва.

Питання про відставку Авакова ставили двічі, перший раз, він його проігнорував, зазначив тільки, що звільнити його може Верховна Рада, якщо вважатиме за потрібне. Трохи пізніше журналісти запитали, чи не буде звільнятися глава Нацполиции Сергій Князєв, на що Аваков відповів: «Я не вважаю, що глава поліції Князєв повинен йти у відставку. Він добре працює і робить все, що від нього залежить».

Наступним питанням було: «Ви заяву про відставку також не напишете?».

«Я теж не напишу заяву про відставку. Але мою відставку у відповідному порядку може розглянути цей парламент, або на наступний», - відповів Він.

31 травня у Переяславі-Хмельницькому Київської області п'ятирічний хлопчик у власному дворі в результаті пострілу отримав важке поранення голови та відкриту черепно-мозкову травму. Після поранення Кирила доставили в Київ для подальшого лікування в нейрохірургічному центрі. Стан потерпілого було вкрай важким, він перебував на апараті штучної вентиляції легенів. У понеділок, 3 червня, в лікарні Києва Кирило помер, лікарям не вдалося врятувати його життя.

Після смерті хлопця керівники Переяслав-Хмельницького відділу поліції Київської обл. відсторонені від виконання службових обов'язків. Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку.

Підозру у вбивстві дитини було висунуто двом поліцейським. Голосіївський суд Києва 4 червня обрав обом підозрюваним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці без можливості внесення застави. Захист одного з поліцейських буде подавати апеляцію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: