У ГПУ відреагували на вбивство поліцейськими хлопчика під Києвом

Читать на русском
3 червня дитина померла. Біля будівлі МВС в Києві ввечері почалася акція з вимогою справедливого розслідування вбивства хлопчика.

У генпрокуратурі відреагували на вбивство поліцейськими 5-річного хлопчика під Києвом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Прокуратурою Київської області станом на ранок 4 червня 2019 р. дії працівників патрульної поліції Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП у Київській області кваліфіковано за п.2, п.12 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. ст.296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень). Голосіївським райсудом Києва розглядається клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За вказані злочини підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.», - написала Сарган.

Нагадаємо, 1 червня п'ятирічний хлопчик з Переяслав-Хмельницького потрапив до реанімації з пораненням голови, яке він отримав у дворі за місцем проживання в результаті випадкового пострілу. Пізніше стало відомо, що до інциденту причетні два працівники поліції. Хлопчик перебував у вкрай важкому стані. 3 червня дитина померла. Біля будівлі МВС у Києві ввечері почалася акція із вимогою справедливого розслідування вбивства хлопчика.

Пізніше голова поліції Київської області подав у відставку. Дмитро Ценов пішов із посади в зв'язку зі вбивством поліцейськими п'ятирічного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: