У Переяслав-Хмельницькому поліцейських закидали петардами

Читать на русском
У місті Переяслав-Хмельницький Київської області ввечері у вівторок, 4 червня, відбувається акція протесту через убивство дитини. У поліцейських запускали петарди й димові шашки.

У місті Переяслав-Хмельницький Київської області ввечері у вівторок, 4 червня, відбувається акція протесту через убивство дитини. У поліцейських запускали петарди й димові шашки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТСН.

Поліцейське фіаско: що не так із реформою та чи піде Аваков31 травня в Київській області 5-річний хлопчик потрапив до реанімації з вогнепальним пораненням голови. 3 червня він помер у лікарні. В дитину стріляли поліцейські, які перебували поза службою й були напідпитку.

Сьогодні, 4 червня, акції під стінами поліції та МВС відбуваються в багатьох містах України. Однак у Переяславі, місті, де сталося вбивство, акція почалася неспокійно.

Активісти запалили файєри, в поліцейських почали кидати петардами і димовими шашками. Під ноги правоохоронцям, які обступили вхід до поліції, поклали дитячі іграшки. На стіні поліції фарбою написали слово «Вбивці».

Під час коротких сутичок димова шашка потрапила журналістці в ногу. Повідомлялося про поранення, проте ця інформація не підтвердилася - вона продовжує працювати на місці подій.

Зараз приміщення поліції охороняє кордон правоохоронців зі щитами, в шоломах. Активісти не розходяться. На асфальті один чоловік фарбою намалював напис «Кати».

Нагадаємо, 1 червня п'ятирічний хлопчик із Переяслав-Хмельницького потрапив до реанімації з пораненням голови, яке він отримав у дворі за місцем проживання в результаті випадкового пострілу. Пізніше стало відомо, що до інциденту причетні два працівники поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: