Навіщо Трамп покликав Зеленського до Вашингтона?

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Скоріш за все, зустріч буде ознайомчою, символічною й може відбутися в другій половині липня. Для Трампа це елемент виборчої кампанії.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог-міжнародник Володимир Воля.

«Для Трампа Україна є одним з елементів для того, щоб довести опонентам у США, що він не проросійський. Опоненти все одно по цьому битимуть. Тому такий жест із запрошенням нового президента України Зеленського – внутрішньополітична гра. Не варто сподіватися, що це якісь визначні жести на підтримку персонально Зеленського та України», – зазначив Воля.

Навряд чи будуть якісь серйозні домовленості, радше обмін думками з якихось проблемних питань, додав він.

Так само прагматичні інтереси переслідують інші лідери – Макрон, Меркель. Франція та Німеччина взагалі конкурують, Макрон намагається показати, що не менше за інших впливає на Україну, уточнив політолог.

До Брюсселя чи до Москви: перші закордонні візити президентів УкраїниВіктор Ющенко в першу закордонну поїздку поїхав до Москви, а Віктор Янукович – до Брюсселя.

Зараз у США наближається передвиборча боротьба, тому запрошення Зеленського до Вашингтона слід розглядати в цьому контексті, підкреслив він.

«Для Трампа це хороший привід створити гарну картинку. Крім того, де б і з ким він не зустрічався, головна мета в тому, щоб купували американські товари. Тому, можливо, будуть якісь домовленості в цій площині», – резюмував Володимир Воля.

Нагадаємо, Володимир Зеленський здійснив свій перший закордонний візит до Брюсселя. Більше про перші закордонні візити президентів України – на нашій інфографіці.

Також «Слово і Діло» вивчило, які укази та призначення підписували президенти в перші та останні дні на посаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: