З'ясувалися подробиці зустрічі Зеленського з Могеріні

Читать на русском
Повідомляється, що під час зустрічі глава України висловив подяку Федеріка Могеріні за те, що Рада ЄС із закордонних справ не забуває про підтримку України, в тому числі в питанні ситуації на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із віце-президентом Європейської комісії, Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Чутки про дефолт і шанс на мир: що показав візит Зеленського до БрюсселяВолодимир Зеленський здійснив свій перший закордонний візит як президент до Брюсселя. Під час візиту він зустрівся з керівництвом Євросоюзу та НАТО й розповів про пріоритети України.

Про це 5 червня пише сайт президента, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що під час зустрічі глава України висловив подяку Федеріка Могеріні за те, що Рада ЄС із закордонних справ не забуває про підтримку України, в тому числі в питанні ситуації на Донбасі. Президент також подякував їй за невизнання анексії Криму Росією і підтримку суверенітету і територіальної цілісності української держави.

За підсумками зустрічі сторони визнали необхідність продовження тиску на Росію з метою звільнення українських моряків і політичних в'язнів. Також обговорили подальші кроки в контексті виконання Мінських домовленостей і підтримки українських громадян, які проживають на тимчасово окупованій території України.

Крім того, Зеленський повідомив про плани щодо реформування пріоритетних сфер. Ними були названі боротьба з корупцією, судова реформа і реформа СБУ.

Також нагадаємо, Туск і Зеленський підтвердили проведення саміту Україна-ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: