Парубій розкритикував ініціативу Кучми на переговорах у Мінську

Читать на русском
Голова парламенту назвав ініціативу Кучми про заборону ведення вогню у відповідь на Донбасі кроком до капітуляції.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій жорстко розкритикував ініціативу екс-президента України, голови української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Леоніда Кучми про заборону вогню на Донбасі.

Про це пише «Слово і Діло».

«Заборона стріляти у відповідь - це не крок до миру, а крок до капітуляції. Ми не дозволимо капітуляції України перед Росією», - заявив спікер, відкриваючи ранкове засідання парламенту.

Парубій також нагадав про втрати України на Донбасі за останню добу.

У свою чергу, глава Радикальної партії Олег Ляшко, виступаючи з трибуни на ранковому засіданні Ради, назвав ініціативу Кучми "абсолютно ідіотською».

Нагадаємо, Кучма запропонував при складанні угоди про введення в районі бойових дій на Донбасі режиму тиші внести пункт, що забороняє ведення вогню у відповідь.

«Це принципово. Оскільки жодна сторона не хотіла ставити себе в незручне становище, щоб потім відповідати за це. А сьогодні ми перед усім світом повинні показати, що хочемо цього «режиму тиші». Повинно бути записано, щоб не стріляти у відповідь, а також введена заборона на обстріл цивільних об'єктів - шкіл, дитячих садків. До 19 червня група повинна розробити пропозиції. Ми 19 числа їх затвердимо», - наголосив Кучма.

Як повідомлялося, в Мінську готують нове перемир'я на Донбасі, яке набуде чинності 10 червня. Також за підсумками зустрічі анонсували зняття блокади з «ЛДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: