У Кремлі відреагували на повторне призначення Кучми

Читать на русском
Пєсков упевнений в авторитеті і досвідченості Кучми в переговорах по Донбасу, але вважає важливою позицію Зеленського.

У переговорному процесі по Донбасу, який проходить в Мінську, важлива позиція президента України Володимира Зеленського, незважаючи на досвідченість Леоніда Кучми в такому питанні.

Як пише «Слово і Діло», такою оцінкою прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у вівторок, 4 червня, прокоментував повторне призначення екс-президента України.

Що означає повернення Кучми до Мінського процесу?3 червня президент України Володимир Зеленський представив Леоніда Кучму як нового голову делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську.

«Сам по собі Кучма - це, природно, досить авторитетний діяч, досвідчений, добре розбирається в цій проблематиці, і тут дуже важлива концептуальна позиція глави держави», - сказав Пєсков.

У той же час, він повідомив, що конкретних планів щодо зустрічі лідерів країн «нормандської четвірки» поки немає. Таким ситуації він прокоментував слова глави РНБО Олександра Данилюка про те, що саміт в «нормандському форматі» може відбутися в середині липня.

«Поки конкретних спроб за часом проведення такого саміту немає», - сказав представник Кремля.

Він нагадав, що 21 травня відбулася телефонна розмова президента Росії Володимира Путіна з канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Емманюелем Макроном, під час якої «йшлося про те, що потрібно активувати, реактивувати цей формат».

«Разом з тим було підкреслено, що ще не зовсім сформована і позиція української сторони, і команда української сторони, тому тут, у цьому випадку, потрібна певна домашня робота», - сказав Пєсков.

Як повідомлялося, напередодні Зеленський призначив Кучму очолювати переговори в Мінську щодо Донбасу від України. Нагадаємо, він покинув цю посаду в жовтні 2018 року.

Наступне засідання Контактної групи в Мінську відбудеться 5 червня. На ньому Кучма має намір запропонувати оголосити нове перемир'я на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: