Кучма пояснив позицію щодо заборони вогню у відповідь на Донбасі

Читать на русском
За його словами, представники так званих Луганської і Донецької народних республік поставили підписи під документом про припинення вогню.

Представник України в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма пояснив позицію щодо заборони вогню у відповідь на Донбасі.

Про це він заявив на брифінгу в четвер, 6 червня, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що жодного разу режим припинення вогню на Донбасі не дотримувався.

Скасування блокади ОРДЛО: що засвідчила ініціатива КучмиПредставник України в ТКГ в Мінську Леонід Кучма запропонував зняти блокаду з ОРДЛО. Про можливе відновлення торгівлі з ОРДЛО поговорили з експертами.

«Що стосується режиму тиші, кожен раз, коли приймалося рішення про режим тиші, вирішувалося з такого-то числа перестати стріляти. Ви знаєте, що жодного разу цей режим тиші не був дотриманий. Тому ми вчора домовилися, що до 19 числа група безпеки має підготувати документ із заходами, захисними механізмами, що треба робити, щоб цей режим був», - заявив Кучма.

За його словами, представники так званих Луганської і Донецької «народних республік» поставили підписи під документом про припинення вогню.

«Тобто рух двосторонній. Не тільки ми сказали, що ми припиняємо такі-то дії, але й та сторона розписалася під цим документом, умовно кажучи, ви знаєте одну проблему - провокаційні обстріли, коли заїжджає якась установка в дитячий садок або населений пункт і веде обстріл нашої території. Ми можемо давати відповідь? Відповідь завжди давати потрібно, коли йдуть бойові дії на відповідній території, де немає населених пунктів. Ми повинні дотримуватися в цьому плані... не дай Бог, коли гинуть люди. Давайте не спотворювати ситуацію», - заявив Кучма.

Нагадаємо, представники Тристоронньої контактної групи на своєму засіданні 5 червня в Мінську домовилися розробити механізм покрокового припинення вогню на Донбасі. За його словами, робоча група з питань безпеки до 19 червня має розробити новий механізм. Сторони домовилися про розведення сил у Станиці Луганській. Протягом семи днів на цій ділянці має наступити режим тиші.

Також відзначимо, Кучма в Мінську запропонував зняти блокаду з Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: