Кучма назвав причини гальмування процесу обміну заручниками

Читать на русском
Другий президент повідомив, що розповів про ситуацію президентові Зеленському та підкреслив, що кроки по звільненню заручників повинні бути з обох сторін.

Представник Тристоронньої контактної групи від України Леонід Кучма поспілкувався з президентом України Володимиром Зеленським та розповів йому про причини гальмування процесу обміну заручниками.

Про це повідомляє «Слово і Діло» у четвер, 6 червня.

Скасування блокади ОРДЛО: що засвідчила ініціатива КучмиПредставник України в ТКГ в Мінську Леонід Кучма запропонував зняти блокаду з ОРДЛО. Про можливе відновлення торгівлі з ОРДЛО поговорили з експертами.

Він зазначив, що обмін заручниками обговорювався, однак після тривалої перерви складно зрушити процес із місця. Кучма повідомив, що проводив приватні переговори із людьми, від яких залежить обмін полоненими. Він додав, що бажання відновити процес обміну заручниками є, оскільки за цим спостерігає весь світ. Однак в Росії висувають претензії до української сторони.

«Ви знаєте, коли в грудні минулого року відбулося останнє звільнення, в українських списках було 23 росіянина. Було погоджено, що вони підлягають звільненню. А потім останній раз на тій території сказали «вибачте, ми росіян не можемо звільнити, не можемо передати їх ОРДО/ОРЛО». З юридичної точки зору це абсолютно правильно, ми повинні відповідати російській стороні. З тих пір цей процес загальмувався», - зазначив Кучма.

Другий президент повідомив, що розповів про ситуацію президентові Зеленському та підкреслив, що кроки по звільненню заручників повинні бути з обох сторін.

«Повинні бути перші кроки із обох сторін. Я весь час кажу - рух має бути двостороннім», - додав він.

Раніше Кучма пояснив позицію щодо заборони вогню у відповідь на Донбасі.

Також нагадаємо, в Кремлі відреагували на повторне призначення Кучми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: