На засіданні ТКГ з питань Донбасу обговорять звільнення заручників

Читать на русском
На засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, яке відбудеться завтра, 5 червня, обговорюватиметься звільнення заручників, а також питання безпеки.

На засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, яке відбудеться завтра, 5 червня, обговорюватиметься звільнення заручників, а також питання безпеки.

Як пише «Слово і Діло», про це йдетьсяв заяві прес-секретаря представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарки Оліфер у Facebook.

У Кремлі відреагували на повторне призначення КучмиПєсков упевнений в авторитеті і досвідченості Кучми в переговорах по Донбасу, але вважає важливою позицію Зеленського.

Крім того, Кучма напередодні засідання провів зустріч із представником ОБСЄ з ТКГ Мартіном Сайдиком.

«Напередодні засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбудеться в Мінську, Леонід Кучма зустрівся з представником ОБСЄ з ТКГ Мартіном Сайдиком. Зустріч відбулася в Києві. У розмові обговорили порядок денний завтрашньої роботи. Основні питання - звільнення заручників і питання безпеки», - написала Оліфер.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський зустрівся з членами української делегації Тристоронньої контактної групи з мирного врегулюванняситуації на Донбасі.

Під час зустрічі Зеленський представив голову української делегації групи - президента України у 1994-2005 роках Леоніда Кучму, який представляв Україну в ТКГ у 2014-2018 роках.

Учасники зустрічі обговорили перспективи активізації переговорного процесу і необхідні кроки для цього.

Додамо, що під час брифінгу Зеленський зажадав позначити терміни виконання Мінських угод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: