Представник ОБСЄ відвідав заручників у Донецьку

Читать на русском
Координатор з моніторингової місії поговорив з чотирма українськими військовими, яких сепаратисти утримують роками.

Координатор ОБСЄ в гуманітарній групі посол Тоні Фріш відвідав підконтрольний сепаратистам Донецьк, де зміг побачити чотирьох українських військовополонених.

Про це в суботу, 6 квітня, повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

Мандат ОБСЄ в Україні продовжилиТермін дії мандату СММ ОБСЄ в Україні повинен був завершитися у неділю, 31 березня 2019 року.

Вона наголосила, що Фріш відвідав військовополонених, яких сепаратисти відмовляються віддавати Україні більше чотирьох років. Також вони показали йому ще двох цивільних, яких незаконно утримують.

«За нашою попередньою інформацією, Фріш так і не зустрівся з іншими заручниками, на відвідуванні яких українська сторона наполягала в Мінську, зокрема, і зі Станіславом Асєєвим. Загалом, йому дали можливість побачити лише третину з тих, на обов'язкове відвідування кого ми наполягали, і які були в списку з проханням обов'язково побачити», - написала Геращенко.

Вона також розповіла, що сім'ї заручників звернулися до Фріша з проханням передати листи, привезти відповіді і підняти питання щодо телефонного дзвінка. За попередньою інформацією, посол передав листи МКЧХ, а під час переговорів у Мінську стане відомо, чи отримали заручники звістки від своїх сімей.

«На жаль, замість 10 заручників, на відвідуванні яких ми наполягали, йому показали тільки чотирьох. І ще двох цивільних, про затримання яких ми знаємо. Українська сторона залишає за собою право на дзеркальні умови відвідування координатором ОБСЄ пенітенціарних установ і дзеркальний дозвіл зустрічей з людьми, заявленими в списках представниками ОРДЛО», - додала Геращенко.

Раніше в ОБСЄ заявляли, що в чергах на Донбасі з початку року померло 16 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: