Порошенко впевнений у звільненні заручників відразу після виборів

Читать на русском
Петро Порошенко впевнений, що зустріч у нормандському форматі забезпечить повернення заручників.

Президент України Петро Порошенко впевнений, що після другого туру президентських виборів Російська Федерація звільнить українських заручників.

Про це Порошенко заявив в ефірі телеканалу ТРК Україна, повідомляє «Слово і Діло».

Донбас та звільнення заручників: чи потрібен у переговорному процесі МедведчукСеред перших 10 кроків, які кандидат Зеленський може зробити на посаді президента, зазначений намір вивести Медведчука з переговорного процесу. Петро Порошенко також доручив СБУ перевірити ефективність роботи Медведчука в питанні звільнення заручників.

За словами президента, після президентських виборів відбудуться переговори у нормандському форматі, які забезпечать прорив відносно звільнення українських заручників.

«Ми твердо підкреслили, що відразу після завершення другого туру виборів ми збережемо нормандський формат на найвищому рівні. І повинен бути забезпечений прорив і щодо звільнення заручників - тут я не маю жодних сумнівів, що це станеться відразу після виборів в короткий термін», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомляв, що під час зустрічей з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорювалась підготовку до саміту у нормандському форматі після президентських виборів.

«Ми домовились про те, що одразу ж після виборів у випадку мого переобрання відкривається вікно можливостей. В травні або в червні ми ініціюємо проведення саміту нормандського формату», - повідомив Порошенко.

Додамо, в ході прес-конференції з президентом України канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Нормандський формат повністю себе виправдав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: