Петиція з вимогою відставки Авакова з’явилася на сайті президента

Читать на русском
Петиція з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з’явилася на сайті президента України в розділі електронні петиції.

Петиція з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з’явилася на сайті президента України в розділі «Електронні петиції».

Як пише «Слово і Діло», петицію «Про негайне відсторонення від виконання службових обов’язків з подальшим звільненням з посади міністра внутрішніх справ Авакова» подав 26 травня громадянин України Роман Василенко.

Топ-5 електронних петицій, які набрали найбільше голосів українцівНайбільше народ хвилювали теми відставки президента, розмитнення євроблях та наявності застави за корупціонерів.

Для розгляду президентом петиція має набрати понад 25 тисяч голосів упродовж трьох місяців.

Відправити міністра внутрішніх справ у відставку може Верховна рада. Для цього необхідна проста більшість, 226 народних депутатів.

Як відомо, сьогодні у Голосіївському районному суді Києва розпочалося засідання щодо обрання запобіжного заходу двом поліцейським, підозрюваних у убивстві 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому.

Нагадаємо, 31 травня до травматологічного відділення Переяслав-Хмельницької лікарні звернулися батьки п’ятирічного хлопчика з попереднім діагнозом відкрита черепно-мозкова травма. У дитини було виявлене кульове поранення, яке спричинило перелом кісток черепа та пошкодження головного мозку.

3 червня хлопчик помер у лікарні.

Фракції «Самопоміч» та «Батьківщина» вимагають викликати до Верховної Ради очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова, голову Нацполіції Сергія Князєва та голову Держбюро розслідувань Романа Трубу щодо розслідування вбивства 5-річного хлопчика патрульними.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: