Чи залишиться Аваков в уряді за президенства Зеленського?

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог
Тарас Загороднійполіттехнолог

Було б доречно, щоб приватна думка Коломойського щодо Авакова залишилася просто приватною думкою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» заявив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень, політолог Василь Яблонський.

«Звичайно, кожна людина має право висловлювати своє бачення тих чи інших подій, процесів, давати оцінки. Однак через те, що відносинам між новообраним президентом і олігархом приписують більше, ніж просто знайомство, очевидно, багато хто може розцінити такі заяви як диктат», – зазначив Яблонський.

З іншого боку, безпосередньо такі рекомендації не стосуються новообраного президента, адже президент не призначає міністра внутрішніх справ, додав він.

З іншого боку, це вже не перша заява Коломойськго щодо Авакова. Раніше він заявляв, що Зеленський – це його спільна перемога з Аваковим, уточнив експерт

«Тому виникає запитання, наскільки ми убезпечені від можливих втручань у перебіг політичного процесу від людей, які не мали б втручатися. Це загроза», – підкреслив Яблонський.

У коментарі «Слову і Ділу» політтехнолог Тарас Загородний зазначив, що Аваков залишиться на посаді, оскільки зміг дистанціюватися й показав хорошу роботу на виборах.

На його думку, вперше МВС на виборах не підтримувало владу, діяло за законом і вибори були проведені більш-менш чисто.

Зарплати членів Кабміну за березень: Аваков став найбільш високооплачуваним міністромНайбільш високооплачуваним членом уряду став заступник голови Мінрегіону Негода, він отримав більш ніж 146 тисяч гривень.

«Тому Аваков, напевно, залишиться. Ну й потрібно розуміти, що він не друга людина в державі. Якщо Порошенко йде, то, може, й перша де-факто. Аваков має силовий ресурс, підконтрольний йому. Це структури, які можуть проконтролювати ситуацію в складний момент. У Зеленського поки будуть із цим проблеми», – наголосив політтехнолог.

Нагадаємо, Арсен Аваков став найбільш високооплачуваним міністром за підсумками березня.

Як відомо, Коломойський зазначив, що вважає Авакова найуспішнішим міністром і найменш скандальним за останні 5 років, який «зробив реформу, що хоч якось працює».

Раніше Володимир Зеленський пояснив, що в його команді працюють охорона та юрист олігарха Ігоря Коломойського, тому що в них контракт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: