Грандіозна афера Войцеховського: на сайті АП з'явилася петиція

Читать на русском
Автором колективного звернення є Городнянська Вікторія Вікторівна. Оприлюднили петицію вчора, 25 травня. На даний момент зібрано понад 130 підписів.

На сайті президента з'явилася електронна петиція з вимогою легалізувати будинки-жертви скандального київського забудовника Анатолія Войцеховського.

Про це пише «Слово і Діло».

Автором колективного звернення є Городнянська Вікторія Вікторівна. Оприлюднили петицію вчора, 25 травня. На даний момент зібрано понад 130 підписів.

«Вважаю, що необхідно легалізувати ті будинки, які вже були зведені. Не можемо підключитися нормально до електроенергії, до води та до телефону. Прошу Президента розглянути це питання і негайно вжити заходів. Все це будівництво велося при тому, що місцева влада знала про цю проблему», - сказано в тексті петиції.

Як відомо, список незаконних будівництв різного ступеня готовності налічує 40 об'єктів. На 14 з них суд наклав арешт.

В ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» експерт в сфері нерухомості Олег Приходько підкреслив, що проблема об'єктів Войцеховського багатогранна, в якій є вигодонабувачі та постраждалі.

«Законність методів вигодонабувачів повинен встановити тільки суд. На сьогоднішній день легалізація будівництв - це в першу чергу допомога постраждалим інвесторам», - говорить експерт.

Блокування механізмів щодо легалізації - це вторинне покарання покупців за свою помилку, зазначив Приходько.

«Легалізація, розробка механізму добудови, введення в експлуатацію та підключення до муніципальних мереж об'єктів - це механізм допомоги і прояв справедливості від державної машини, яка допустила таку масштабну аферу на первинному ринку нерухомості», - констатував Олег Приходько.

Бізнесмен Анатолій Войцеховський - сполучна ланка 63-х компаній, що входять в так звану «Укогруп». Вони будували в столиці близько 40 житлових комплексів на самовільно зайнятих земельних ділянках, часто - без дозвільної документації.

«Укогруп», що має всі ознаки фінансової піраміди, проіснувала майже десять років завдяки зв'язкам в прокуратурі.

Нагадаємо, журналістка Любов Величко випустила вже три частини розслідування щодо угод навколо ЖК «Шевченківський квартал».

У першій частині розслідування «Слово і Діло» писало про те, що забудовник ЖК «Шевченківський квартал» штучно гальмує будівництво, вкладаючи гроші інвесторів у інші ЖК.

Хто стоїть за махінаціями в недобудованих столичних ЖК, можна дізнатися тут.

Про те, як фігуранти скандалу з ЖК «Шевченківський квартал» домовляються зі слідством і просять їх не саджати, читайте в третій частині нашого розслідування.

Додамо, «Слово і Діло» відвідуватиме всі судові засідання в кримінальних справах ЖК «Шевченківський квартал», фіксуватиме ці засідання на відео й за допомогою експертів і правознавців аналізуватиме перебіг розгляду цих справ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: