В АП відреагували на відмову Ради розглядати закон про імпічмент

Читать на русском
Висновки про роботу парламенту напередодні позачергових виборів повинні робити українці, зазначив Руслан Рябошапка.

Верховна Рада не демонструє прагматичний підхід під час голосування по важливих законопроектах.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка, коментуючи провальне голосування парламентом за законом про імпічмент, повідомляє ТСН у вівторок, 4 червня.

Закон про імпічмент: що може бути мотивацією для нардепівСпікер парламенту Андрій Парубій анонсував фінальне голосування за законопроект, який унормовує процедуру імпічменту, в пленарний четвер, 6 червня.

Він зазначив, що парламентарії не підтримали включення законопроектів, яких самі ж вимагали.

«Важко назвати такий підхід прагматичним з боку нашого парламенту, оскільки очевидно, що ті закони, яких так вимагали самі народні депутати, вони були сьогодні провалені і не були підтримані в парламенті», - сказав Рябошапка.

Він додав, що Адміністрації доведеться працювати з тим парламентом, який є, проте висновки про його роботу напередодні позачергових виборів повинні робити українці.

«Очевидно, що, напевно, це все-таки буде впливати на шанси на проходження будь-яких законопроектів, зокрема, і про незаконне збагачення», - підсумував Рябошапка.

Раніше у вівторок стало відомо, що нардепи навіть не включили до порядку денного проект закону президента Володимира Зеленського про імпічмент. «За» проголосував лише 101 депутат при 226 необхідних.

Нагадаємо, законопроект Зеленського про імпічмент внесли в Раду 29 травня. При цьому раніше у президента заявляли, що Зеленський більше не подаватиме законопроекти в парламент нинішнього скликання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: