Порядок денний Ради: законопроект про ТСК та імпічмент

Читать на русском
Верховна Рада у вівторок, 4 червня, почне розглядати законопроект про ТСК та імпічмент, а також приділить увагу питанням місцевого самоврядування.

Верховна Рада у вівторок, 4 червня, почне розглядати законопроект про ТСК та імпічмент, а також приділить увагу питанням місцевого самоврядування.

Про це свідчить план роботи ВРУ, опублікований на сайті парламенту, передає «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 4-7 червняВерховна рада цього тижня може розпочати розгляд у другому читанні нового Виборчого кодексу.

Вранці нардепи завершать розгляд трьох варіантів законопроектів про с/г кооперації, які почали обговорювати в пленарний четвер, 30 червня. Потім проект про підвищення штрафу із 136 до 2550 грн за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян, а також проект збільшення штрафів за ігнорування ременів безпеки.

Блок питань місцевого самоврядування - наступний в плані роботи.

Нардепи мають намір розглянути в другому читанні законопроект про зарахування до учасників дорожнього руху людей, які пересуваються на колісних кріслах. У блоці для включення до порядку денного сесії є також президентський законопроект про імпічмент і про створення спецділянок для голосування військовослужбовців у місцях тимчасової дислокації, а також проект врегулювання порядку встановлення домашньої сонячної електростанції потужністю до 30 кВт.

Тільки після цього народні обранці мають намір перейти до розгляду у другому читанні законопроекту про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України із нормами про імпічмент.

Нагадаємо, вчора спікер парламенту Андрій Парубій анонсував фінальне голосування за цей законопроект в пленарний четвер 6 червня.

Однак і після цього проекту в плані роботи є ряд законодавчих актів, в тому числі про залучення інвестицій в розвиток індустріальних парків, поводження з радіоактивними відходами, посередництва в працевлаштуванні за кордоном, охорони культурної спадщини.

А ще - низка проектів постанов про перейменування населених пунктів.

Раніше стало відомо, що Рада підтримала в першому читанні реформу звань в українській армії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: