Депутати відмовилися розглядати закон Зеленського про імпічмент

Читать на русском
Верховна рада не змогла включити до порядку денного законопроект про імпічмент президента, автором якого є глава держави Володимир Зеленський.

Верховна рада у вівторок, 4 червня, не змогла включити до порядку денного законопроект №10340 про імпічмент президента, автором якого є глава держави Володимир Зеленський.

Як пише «Слово і Діло», про це оголосив спікер парламенту Андрій Парубій.

За включення проекту закону №10340 «Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)» та альтернативного до нього №10340-1 проголосували 110 нардепів.

Після того, як парламентарі пройшли розділ «включення до порядку денного сесії», спікер Ради Андрій Парубій оголосив про те, що депутати ВР входять у розгляд законопроекту про тимчасові слідчі комісії, де передбачена процедура імпічменту глави держави.

Раніше «Слово і Діло» з’ясувало, що законопроект Зеленського про імпічмент не передбачає політичної відповідальності президента.

Нагадаємо, 30 січня 2019 року, будучи кандидатом на посаду президента України, Володимир Зеленський у своїй передвиборчій програмі пообіцяв підготувати законопроект «Про імпічмент президента України».

Як відомо, законопроект Зеленського пропонує затверджувати рішення про імпічмент президента України не менш ніж трьома чвертями голосів нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: