Президент вніс до Ради законопроект про незаконне збагачення

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради проект закону про конфіскацію незаконних активів чиновників і покарання за придбання таких активів.

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради проект закону про конфіскацію незаконних активів чиновників і покарання за придбання таких активів.

Як пише «Слово і Діло», законопроект «про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів» 3 червня зареєстрований на сайті Верховної ради.

Незаконне збагачення чиновників: чим незадоволений КСУ та що пропонує президентКСУ визнав неконституційною й скасував статтю про незаконне збагачення. В парламенті зареєстрували 5 законопроектів, які повертають кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Більше знають експерти.

Проект передбачає доповнення Кримінального кодексу статтею 368-5, згідно з якою незаконне збагачення карається «позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

Нагадаємо, за словами представника президента у Верховній раді Руслана Стефанчука, проект закону не обмежується лише кримінальною відповідальністю, туди включені питання цивільно-правової відповідальності.

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Також стало відомо, що комітет ВР у середу визначиться щодо закону про незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: