У Раді вже готова базова редакція закону про незаконне збагачення

Читать на русском
Голова робочої групи з напрацювання законопроекту щодо відповідальності за незаконне збагачення Валерій Карпунцов заявив, що група вже узгодила базову редакцію закону.

Голова робочої групи з напрацювання законопроекту щодо відповідальності за незаконне збагачення Валерій Карпунцов заявив, що група вже узгодила базову редакцію закону.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у ході засідання комітету Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, передає кореспондент РБК-Україна.

Скасування статті про незаконне збагачення: страхи Заходу та загроза для УкраїниЄС, США та МВФ розкритикували всі закони про незаконне збагачення. Чому та як це вплине на співпрацю з МВФ, поговорили з експертами.

За його словами, група вже провела три засідання, а четверте відбудеться у п'ятницю, 12 квітня о 12 годині.

«На засіданні в понеділок нами була напрацьована та узгоджена базова редакція, яку ми будемо вдосконалювати у п'ятницю», - поінформував парламентар.

За словами Карпунцова, робоча група прийняла рішення опрацювати норму щодо покарання за незаконне збагачення, а далі працювати «над системними змінами».

Нагадаємо, профільний комітет з питань правового забезпечення правоохоронної діяльності ВР одноголосно прийняв рішення про створення робочої групи з напрацювання єдиного законопроекту про незаконне збагачення.

Раніше, глава Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що ЄС запропонував правоохоронному комітету експертну допомогу для підготовки законопроекту про відповідальність за незаконне збагачення.

Додамо, ЄС, США і МВФ просили профільний комітет ВР відкласти розгляд законопроектів про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення через їхню недосконалість.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: