Комітет ВР у середу визначиться щодо закону про незаконне збагачення

Читать на русском
Профільний комітет Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності цього тижня має розглянути законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Профільний комітет Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності цього тижня має розглянути законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова Верховної ради Андрій Парубій.

Зеленський за тиждень виконав одну обіцянку і ще одну проваливВолодимир Зеленський вніс обіцяний законопроект про імпічмент, але забув про незаконне збагачення.

За його словами, питання незаконного збагачення може бути розглянуте першим питанням цього пленарного четверга, 6 травня.

«З приводу незаконного збагачення. Чи буде шанс, що ви до середи його розглянете й ухвалите на комітеті, щоб у четвер його поставили до порядку денного? Якщо це можливо, щоб до середи можна вивчити позиції усіх посольств і було можливо в середу дати рішення комітету, всі були б зацікавлені, щоб у четвер ми включили його до порядку денногог сесії», – заявив Парубій.

Нагадаємо, голова правоохоронного комітету Андрій Кожем'якін раніше заявив, що напрацьований комітетом спільно із зарубіжними партнерами України єдиний законопроект про повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення скерували до Міжнародного валютного фонду та посольства США. Зараз у Раді чекають на відповідь від відомств.

27 лютого Конституційний суд України опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

Додамо також, під час церемонії інавгурації Зеленський закликав депутатів ухвалити закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Тоді глава держави підкреслив, що парламент матиме для цього 2 місяці.

Тим часом президент Володимир Зеленський не виконав обіцянку до 3 червня внести до Верховної ради законопроект про відповідальність за незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: