ДБР розслідує можливе незаконне призначення «агентів» НАБУ

Читать на русском
У новоствореному правоохоронному органі перевіряють законність призначення працівників Національного бюро, які працюють під прикриттям.

Державне бюро розслідувань проводить слідство за фактом можливої розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем під час незаконного, без проведення конкурсу, призначення «агентів» Національного антикорупційного бюро, яким за період 2015-2018 років нарахували близько 38 мільйонів гривень зарплатні.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва від 13 травня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, вказане провадження було порушене 1 жовтня 2018 року. В ньому досліджуються факти призначення орієнтовно 21 особи до Другого підрозділу детективів НАБУ, яким за 3 роки заплатили близько 38 млн грн.

У зв'язку з розслідуванням слідчий ДБР подав клопотання про надання тимчасового доступу до документів Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування Служби безпеки України. Йдеться про оригінали карток результатів перевірки працівника Другого підрозділу детективів НАБУ у зв'язку з допуском до державної таємниці, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю ознайомлення та вилучення завірених належним чином копій документів.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у задоволенні клопотання. Він вказав, що слідчий не конкретизував картку про результати перевірки якого саме співробітника НАБУ йому необхідно отримати.

Раніше Печерський суд так само відмовляв у ще 6 клопотаннях ДБР про тимчасовий доступ у цьому провадженні.

Нагадаємо, ДБР почало розслідування можливого перевищення повноважень НАБУ під час обшуку. Також слідчі перевіряють факти можливого втручання детектива в діяльність адвоката. Раніше ДБР розслідувало можливі зловживання НАБУ в «справі Гладковського».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: