Зеленський планує 31 травня зареєструвати у ВР законопроект про незаконне збагачення

Читать на русском
Секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що у п'ятницю, 31 травня, президент України Володимир Зеленський внесе до Верховної ради законопроект про незаконне збагачення.

Секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що у п'ятницю, 31 травня, президент України Володимир Зеленський внесе до Верховної ради законопроект про незаконне збагачення.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у ефірі «Право на владу» на 1+1.

У Раді вже готова базова редакція закону про незаконне збагаченняГолова робочої групи з напрацювання законопроекту щодо відповідальності за незаконне збагачення Валерій Карпунцов заявив, що група вже узгодила базову редакцію закону.

Нагадаємо, раніше радник Зеленського Руслан Рябошапка заявив, що закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення буде відновлено. За словами Рябошапки, Зеленський запропонував додатковий інструмент, щоб скасувати амністію незаконно здобутих капіталів після рішення Конституційного суду.

Крім того, під час церемонії інавгурації Зеленський закликав депутатів прийняти закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Тоді Зеленський наголосив, що у парламенту для цього буде 2 місяці.

Як відомо, вчора Верховна рада розглянула питання щодо відставки премєр-міністра України Володимира Гройсмана. Однак для голосів «за» не вистачило і уряд працює далі.

Також Конституційний Суд України зареєстрував провадження за заявою групи нардепів, які потребують визнати незаконним указ президента Володимира Зеленського про розпуск ВР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: