У НАБУ підбили підсумки закриття справ про незаконне збагачення

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро не лишилося жодної справи щодо незаконного збагачення.

У Національному антикорупційному бюро не лишилося жодної справи щодо незаконного збагачення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба НАБУ у Facebook.

Боротьба з корупцією: що в своїх програмах обіцяють кандидати в президентиБільш ніж половина кандидатів у президенти дали обіцянки щодо боротьби з корупцією. Дехто обіцяє навіть смертну кару.

«Відсьогодні в НАБУ більше немає справ про незаконне збагачення. Через рішення Конституційного суду повністю закриті 26 кримінальних проваджень, і 37 — в частині ст.368-2 КК України (незаконне збагачення)», - кажуть в бюро.

За даними антикорупційного органу, загальна сума статків, законність походження яких досліджували детективи НАБУ в цих справах, становила близько 500 мільйонів гривень.

«Найчастіше йшлося про доходи та майно народних депутатів, прокурорів, посадовців центральних органів влади та суддів», - зазначають в НАБУ.

Нагадаємо, 26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення запровадили в 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій із візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

Що обіцяють кандидати в президенти для боротьби з корупцією – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: