Якби парламентські вибори відбувалися цього тижня – соцопитування

Читать на русском

Якби парламентські вибори відбувалися цього тижня, то 38,8% виборців підтримали б партію «Слуга народу» Володимира Зеленського.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати соціологічних досліджень, проведених Інститутом аналізу та прогнозування, а також аналітичною групою «Соціопрогноз».

Водночас 12,4% виборців готові віддати свої голоси за партію «Опозиційна платформа – За життя» Вадима Рабіновича. На третьому місці – «Блок Петра Порошенка «Солідарність» з підтримкою 8,9%%, на четвертому – «Батьківщина» Юлії Тимошенко, 8,3%.

«Реалістичні шанси отримати представництво у Верховній раді України на сьогодні мають сім партій», – констатують автори дослідження.

Не дотягує до прохідного бар'єру «Сила і честь» Ігоря Смешка – 4,7%. Інші партії наразі не долають 5-відсотковий бар'єр.

Соціологічне опитування проводилося з 21 до 29 травня в 24 областях України та місті Києві. В опитуванні взяли участь 2000 респондентів. Збір інформації відбувався за допомогою особистого інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента. Похибка опитування не перевищує 2,2%.

Раніше в КМІС прогнозували падіння рейтингу Зеленського.

Також експерти розповіли «Слову і Ділу», що простежується світовий тренд на політиків не з політики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: