У парламенті Грузії пропонують порушити питання про екстрадицію Саакашвілі

Читать на русском
Член парламентської більшості Грузії Нукрі Кантарія заявив, що питання екстрадиції екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі з України.

Член парламентської більшості Грузії Нукри Кантарія заявив, що питання екстрадиції екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі з України знову має бути порушене.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Грузія Online».

Навіщо Зеленський повернув громадянство Саакашвілі та чому це обернеться проти нього?Президент Володимир Зеленський виключив положення про втрату Михеілом Саакашвілі громадянства України. Навіщо Зеленський пішов на такий крок, обговорили з експертами.

«Вважаю абсолютно логічним, що коли людина перебуває в розшуку, знову має бути порушене питання його екстрадиції. Думаю, що так і має статися», – сказав депутат, коментуючи повернення Саакашвілі до Києва.

Наголошується, що з думкою Кантарія згодні його колеги з парламентської більшості. Зокрема, депутат Акакій Зоїдзе заявив журналістам у середу, що прокуратура Грузії має знову звернутися до України з вимогою про екстрадицію Саакашвілі.

Як відомо, в Грузії щодо Саакашвілі порушили кілька кримінальних справ, за деякими він був заочно засуджений.

Нагадаємо, Саакашвілі повернувся в Україну в середу, 29 травня. Саакашвілі прибув літаком в аеропорт «Бориспіль», де його зустрів натовп шанувальників.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство, скасувавши указ свого попередника Петра Порошенка. Саакашвілі був заборонений в'їзд в Україну на три роки – до 13 лютого 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: