Рада відмовилася відправити Гройсмана у відставку: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада України не ухвалила постанову про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Нагадаємо, що Гройсман оголосив про рішення піти з посади за кілька годин після того, як президент Володимир Зеленський у своїй інавгураційній промові розкритикував уряд. «Слово і Діло» розбиралось, як розподілилися голоси в парламенті.

Відповідну постанову підтримали 97 народних депутатів, проти – 63, утрималися – 50, не голосували – 87.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала лише 7 голосів «за», 27 були «проти», 31 – утримався, 33 – не голосували. З «Народного фронту» за постанову проголосували лише двоє осіб, 32 були проти, 5 – утрималися, 18 – не голосували.

В «Опозиційному блоці» відставку Гройсмана підтримали 19 депутатів (один утримався, 5 не голосували), в «Самопомочі» – 12 голосів «за» (2 утрималися, 4 не голосували), в Радикальній партії – 14 «за» (один проти, один утримався, 3 не голосували), в «Батьківщині» – 9 «за» (решта були відсутні), позафракційні – 31 голос «за» (3 проти, 9 утрималися, 7 не голосували).

Група «Відродження» підтримала постанову лише трьома голосами (один утримався, 13 не голосували), а майже вся «Воля народу» голосування прогуляла – 4 не голосували, 14 були відсутні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Володимир Гройсман виконує свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: